Index Vakbarát Hírportál

20 millióval első a vetkőző Natalie Portman

2011.01.24. 09:37
A Csak szexre kellesz című, romantika nélküli romantikus vígjáték vezeti 20,3 millióval a hétvégi amerikai nézettségi toplistát. Második a pocakos szuperhős, Zöld Darázs, harmadik A dilemma a Da Vinci-kód rendezőjétől.

20,3 millióval nyitott Amerikában Natalie Portman és Ashton Kutcher romantikus vígjátéka, a Csak szexre kellesz (hazai premier: február 10), amivel beelőzte a korábban listavezető, de a mostani hétvégén csak 18,1 milliót termelő képregényfilmet, a Zöld Darázst. A harmadik 9,73 millióval a Da Vinci-kódot rendezőként jegyző Ron Howard új vígjátéka, A dilemma lett, amit a héten már a hazai mozik is vetítenek.

A negyedik helyre a második világháború brit uralkodójáról, VI. Györgyről szóló történelmi dráma, A király beszéde került 9,16 millióval. Ebben Colin Firth alakítja a királyt, de mi majd csak február 3-án láthatjuk, hogyan. 8 millió dollárral ötödik a Coen-testvérek új westernfilmje, A félszemű, ami valójában egy remake, Johny Wayne helyett Jeff Bridges-szel a főszerepben (itthon csak február 17-én láthatjuk). A Mila Kunis és Natalie Portman leszbikus jelenetével felturbózott balettos dráma, a Black Swan 6,2 millióval hatodik lett (hazai premier: február 17).

Mark Wahlberg és Christian Bale bunyós filmje, a The Fighter 4,51 milliót szedett össze a hétvégén (hazai premier. február 24), Ben Stiller és Robert De Niro altesti poénokban tobzódó családi vígjátéka, az Utódomra ütök pedig 4,39 milliót. A Maci Laci-rajzfilmsorozat übergagyi moziváltozata 4,06 millió dollárral kilencedik lett (itthon április 7-től láthatjuk), a hétvégi toplista utolsó helyére pedig a Tron: Örökség került 3,7 millió dollárral.