Index Vakbarát Hírportál

Összeállt a Maffiózók nyerő párosa

2011.01.27. 14:30
James Gandolfininek a világhírt egy tévésorozat, a nálunk is bemutatott Maffiózók hozta meg, amivel a sorozat készítője, David Chase is bekerült a tévés halhatatlanok közé. A 2007-es finálé óta Chase nem forgatott semmit, Gandolfini is csak kisebb szerepeket vállalt - úgy látszik ők ketten csak együtt lehetnek sikeresek. Most ismét együtt dolgoznak.

David Chase első mozifilmjéhez rögtön régi harcostársához fordult, abban reménykedve, hogy az egykori pánikbeteg maffiózót oly sikeresen megformáló Gandolfini neve garancia lesz a sikerhez. A film címe Twylight Zones (egy szójáték az eredetileg 1959-ben útjára indított, Twilight Zone, azaz Homályzóna című tévésorozat címével), és a Maffiózókhoz hasonlóan New Jersey-ben forog majd, de ezúttal nem gengszterek, hanem rockzenészek körében.

A történet az 1960-as években játszódik, és egy Douglas nevű fiatalemberről szól majd, aki rockzenekarban akar hírnevet szerezni magának. A javarészt ismeretlen fiatalokból álló szereplőgárdában James Gandolfini alakítja majd Douglas apját, egy kétkezi munkás olasz-amerikait, aki cseppet sem nézi jó szemmel a gyerek elfajzását.

Gandolfini a közeljövőben két másik filmet is forgat: a Cogan's Trade című krimiben egy lecsúszott, alkoholista bérgyilkost alakít majd Brad Pitt, Casey Affleck és Sam Rockwell oldalán, az Extremely Loud and Incredibly Close című drámában pedig Tom Hanks és Sandra Bullock lesz társa. A történet a 9/11-es tragédia után játszódik, és egy apját elvesztő fiú útkereséséről szól - Gandolfini az anya új pasijának szerepében tűnik majd fel.