Index Vakbarát Hírportál

Carla Brunival nyit a Cannes-i Filmfesztivál

2011.02.02. 21:36
Woody Allen legújabb filmje, a Midnight in Paris (Éjfél Párizsban) lesz a 64. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje.

A versenyen kívül bemutatandó romantikus komédiát, amelynek főbb szerepeiben Owen Wilsont, Rachel McAdamst, Marion Cotillard-t, Kathy Batest és Adrien Brodyt láthatja a közönség, május 11-én mutatják majd be Cannes-ban.

Nem vágták ki

A Midnight in Paris egy franciaországi úton lévő amerikai család történetét meséli el. A tavaly forgatott filmben debütál egy kisebb szerepben - egy múzeumi tárlatvezetőként - a mozivásznon a francia elnök felesége, a szupermodellből lett énekesnő, Carla Bruni-Sarkozy.

Tavaly szeptemberben még olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy Woody Allen Carla Bruni összes jelenetét kivágta a filmből, és helyette egy másik színésznővel, Lea Seydoux-val forgatta újra a first lady szerepét. A francia sajtóban nagy visszhangot keltő értesülést azonban a film produkciós cége nem erősítette meg.

Tíz év alatt öt amerikai

A május 11. és 22. között megrendezendő idei fesztivál zsűrielnöke Robert De Niro lesz. A fesztivál szervezői azt mondták, hogy azért esett De Niróra a választásuk, mert ezzel tisztelegnek az idén 10. alkalommal megrendezendő Tribeca Filmfesztivál társalapítója előtt.

Tim Burton, Sean Penn, Quentin Tarantino és David Lynch után De Niro az ötödik amerikai az elmúlt 10 év alatt, aki a zsűri elnöke lehet. Ezen kívül a harmadik színész Isabelle Huppert és Sean Penn mögött, aki bekerült a zsűribe.

A versenyprogramban szereplő alkotások listáját április közepén hozzák nyilvánosságra.