Index Vakbarát Hírportál

Till Attila rövidfilmje Cannes-ban

2011.04.19. 12:03
Till Attila Csicska című rövidfilmjét és a magyar részvétellel készült The other slide of sleep című ír-magyar koprodukciót is műsorra tűzi májusban a cannes-i filmfesztivál Rendezők Két Hete programja.

A fesztivál versenymezőnyével ellentétben magyarok is szerepelnek a Rendezők Két Hete programjában. Kedden jelentették be Párizsban a program résztvevőit.

Till Attila filmje, a tanyasi gazdálkodóról szóló, 20 perces Csicska az M&M Film és Laokoon Film közös produkciója a TV2 közreműködésével készült. A film producerei Mécs Mónika, Rajna Gábor, Sipos Gábor, koproducere Stalter Judit, Tóth Csaba és Poós András. A főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Szitás Balázs és Balsai Móni látható; operatőre Juhász Imre. A rendező 2008-ban jelentkezett a filmszemlén első filmjével, a Pánikkal.

A The Other Side of Sleep (Az álom másik oldala) ír-holland-magyar gyártású koprodukció a Pusztai Ferenc vezette KMH Film kisebbségi részvételével készült egy kísértetként élő 23 éves munkáslányról. Pusztai mellett Varga Zsuzsa színésznő, Flesch Andrea jelmeztervező, és Molnár László fővilágosító vett részt magyar részről a munkában.

A Rendezők Két Hete programjában korábban olyan rendezők mutatták be filmjeiket a nemzetközi közönségnek, mint Fassbinder, Herzog,
Jarmusch és Haneke.