Index Vakbarát Hírportál

A Whiterspoon-film csak a nőket érdekelte

2011.04.26. 08:53 Módosítva: 2011.04.26. 09:28
A bemutatása utáni második hétvégén is első az észak-amerikai filmes listán a Rio című animációs mese, ami az idei legnagyobb hétvégi bevétellel, 40 millió dollárral nyitott az előző hétvégén.

A háziasított kék papagájról szóló rajzfilm 26,8 millió dollárt hozott a hét végén, második helyre szorítva a Tyler Perry-féle Madea-sorozat harmadik részét, a Madea's Big Happy Family-t, 25,8 millió dolláros bevételével.

Reese Witherspoon és Christoph Waltz közös filmje, a Vizet az elefántnak (Water for Elephants) 3. lett. A 17,5 millió dollár 70 százalékát nők hozták be: a világgazdasági válság idején játszódó cirkuszi dráma nekik szól.

A Rio az előző héten az első helyről a Hopp című húsvéti mesét szorította le, ami szintén két hétvégén vezette a legtöbb bevételt hozó filmek listáját, és ami most a 4. helyre csúszott vissza 12,5 millió dollárral. Az ötödik legnézettebb film a Sikoly 4 című horror, amire 7,2 millió dollárért váltottak jegyet.

A tíz legjövedelmezőbb mozi közé egy természetfilm is bekerült, az afrikai nagymacskákról szóló Disney-produkció, az African Cats, a hatodik helyen kezdett 6,4 millió dolláros bevétellel.

Amerikában idén eddig három film lépte át a 100 millió dolláros bevételi határt, a Kellékfeleség (102 millió), és két családi film, az alig pár hete bemutatott Hopp (100 millió) és a Rango (119 millió). A Rio 81 millió dollárnál tart tíz nappal a premier után: a nemzetközi siker elkerülhetetlen.