Index Vakbarát Hírportál

Bruce Willis elhagyta Budapestet

2012.08.21. 14:38
A színész befejezte az új Die Hard-film forgatását, így pénteken elhagyta az országot, de a stáb még tíz napot itt forgat. Ebből csak egyet töltenek el a rákospalotai Raleigh stúdión kívül: augusztus 27-ét.

Willis hazautazott a családjával Amerikába, hogy a Red 2-t forgathassa Anthony Hopkinsszal és Catherine Zeta Jonesszal. A múlt héten fejezte be a Good Day To Die Hard - Drágább, mint az életed című filmben a munkáját. Úgy értesültünk, volt még egy egynapos reklámfilmes forgatása is indulás előtt a fővárosban.

A Die Hard 5 főszereplő nélkül maradt stábjának már csak egy külső forgatási napja lesz: augusztus 27-én vesznek fel a hetedik kerületi Hernád és Murányi utcában autóbelsős felvételeket: és ekkor parkol utoljára a 2000 négyzetméteres közterületen a film technikai stábja, tájékoztatta az Indexet egy stábtag.

Bár sokszor felborult Budapest közlekedése az elmúlt négy hónapban a történet szerint Moszkvában játszódó mozi forgatása miatt, a közterületek használatáért eddig információink szerint csak 400 millió forintot fizetett összesen a DH Five Kft. a fővárosnak és a kerületeknek. A film teljes itteni költségvetésének, 10,38 milliárd forintnak ez kevesebb, mint három százaléka. Több önkormányzat ugyanis kedvezménnyel is segítette a Die Hard-filmet.

A forgatás kellemetlenséggekkel is járt: cikkeztünk egész napos útlezárásokról, és a legfontosabb közlekedési csomópontok igénybe vételéről. Az utóbbi hónapban azonban a külső helyszínek háttérbe szorultak, egyre kevesebb utcai forgatás volt, kevesebb lezárással, korlátozással.

A munka nagyrészt a rákospalotai stúdóban épült díszletek között zajlott az utóbbi 30 napban, és még kilenc napot dolgoznak ebben a stúdióban. A mogyoródi Forma 1-es pályán felállított green boxot a napokban lebontják.

A főhős John McClane-nek egy orosz börtönből kell kiszabadítania a terroristák célpontjává vált fiát. Bár a beszámolók szerint a felvételek nagyrésze autóban játszódik, de hogy a filmben ez mekkora százalékban lesz jelen, az csak a vágás után dől el.