Index Vakbarát Hírportál

Megkéselték a hatodik Potter-film egyik szereplőjét

2008.05.25. 08:04
Utcai verekedésben halálosan megsebesült egy 18 éves brit színész, aki szerepel a Potter-mozifilmsorozat következő, hatodik részében.

Rob Knox játssza a hollóhátas Marcus Belbyt, a Lump Klub tagját a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmben, aminek novemberre tervezik a premierjét.

Knox 17 éves öccsét, Jamie-t akarta megvédeni éjfél után London egyik délkeleti elővárosában, Sidcup helységben egy bár előtt. A szórakozóhely előtt ugyanis két késsel hadonászott egy férfi, akit megpróbáltak lefegyverezni. Az eldurvult vitában Knoxot késsel megszúrták, írja a Foxnews.

Rob Knox (jobbra) családjával Fotó: The Hollywood Gossip

A helyszínről öt fiatalt szállítottak kórházba különböző sérülésekkel, köztük a feltételezett tettest, egy 21 éves fiatalt. Őt gyilkosság elkövetésének vádjával már őrizetbe is vette a rendőrség.

Londonban idén már 14 fiatal vesztette életét erőszak következtében. Rob Knox ugyanabban a rugbycsapatban játszik, aminek egy tagját, Jimmy Mizent két héttel ezelőtt ölték meg brutálisan, mindössze néhány kilométerre a mostani gyilkosság helyszínétől. A 2005-ös statisztikák szerint Anglia és Wales gyilkossági rátája háromszor alacsonyabb az Egyesült Államokénál, de a sorozatos esetek felzaklatták a londoniakat. Boris Johnson, a brit főváros új polgármestere azt ígérte választási kampányában, hogy szigorúan fellép az erőszakos bűncselekmények és elkövetőik ellen.