Index Vakbarát Hírportál

Reggeli hírek - Jet Li kiosztotta a kínai cenzúrát

2007.08.21. 09:16
Jet Li éles hangon bírálta a kínai cenzorokat, akik miatt számtalan hollywoodi film kimarad az ázsiai ország moziműsorából, írja a Guardian. Li nem egy alkalommal szembesült a keményvonalas komcsi kultúrpolitikával: Öld meg Rómeót! című filmje a kínai gengszterek szerepeltetéséért bukta a bemutatót, A sárkány csókja pedig a külföldi országban gyilkolászó kínai kormányügynök miatt végezte a szemétkosárban. Jet Li kiállt Chow Yun-Fat mellett is, akit A Karib-tenger kalózai 3 Sao Feng-jeként értek támadások, mert piszkos körmével és a törvények semmibe vételével a kínaiak rossz hírét kelti a nagyvilágban.


Johnny Depp-et nem csak mi bálványozzuk, hanem az a Seth Gordon is, aki a Donkey Kong videojáték két legelszántabb fanatikusáról szóló dokufilmet, a The King of Kong: A Fistful of Quarters-t rendezte. Gordon 2008-ban mozifilmet forgatna a két hardcore gamer és a legendás játéktermi gép drámájából, kedvenc színészeivel, Johnny Deppel és Greg Kinnearral (esetleg Edward Nortonnal) a főszerepben.

Doktor Szöszi sem menekül a tűrhető első részek és csapnivaló második részek végzetétől, trilógiává bővül. A csodával határos módon lediplomázott, majd a politikába is belekóstoló Barbie-baba harmadik filmjét, a frappáns című Legally Blondes-t egy elsőkönyves írópáros (Chad Creasey és Dara Resnik) jegyzi.  Reméljük, Reese Witherspoon Oscar-díjjal a retiküljében már nem adja a nevét efféle elmebetegségekhez.