Index Vakbarát Hírportál

Reggeli hírek: Mégis Peter Jackson rendezheti A babót

2007.10.05. 10:15
Hat héttel elhalasztotta a Paramount a The Kite Runner premierjét, amíg a főszereplő afgán kisfiúkat és a családjukat átköltöztetik az Egyesült Arab Emirátusokba. A fokozott elővigyázatosságra azért van szükség, mert a filmben az egyik kisfiút megerőszakolják, és a gyerekszínész apja korábban azt nyilatkozta, hogy emiatt a tágabb rokonság akár a torkukat is elvághatja. A The Kite Runner két kisfiú barátságáról szól, és a hetvenes évektől a tálib terrorig követi a kabuli eseményeket. (via BBC)

Len Wiseman helyett a Csúcsformában rendezőjére bíznák a 80-as évek akcióklasszikusa, Menekülés New Yorkból remake-jét. Bár Bratt Ratner az utóbbi időkben eleget ujjgyakorlatozott az akció műfajában Jackie Channel és Chris Tuckerrel, nem örülnénk, ha elrontaná a filmet, amiben Gerard Butler, a 300 szuperhíme menti meg a manhatteni börtönszigetről az amerikai elnököt.
(via slashfilm)



Öngyilkossági kísérlete után először végre megmutatta magát a sajtónak Owen Wilson legújabb filmje, a The Darjeeling Limited premierjén. A vörös szőnyeges pózolgatást ugyan kihagyta, de a vetítés után megtapsoltatta magát a többiekkel együtt. „Még soha sem forgattam nélküle, és nagyon remélem, hogy ez a jövőben is így lesz” – mondta a rendező, Wes Anderson, akivel együtt írták a Tenenbaum, a háziátok Oscar-jelölt forgatókönyvét. (via AP)

Miután Peter Jackson bíróságra vitte a Gyűrűk Ura bevételének elosztása miatt kialakult balhét, a New Line és a stúdió viszonya rendeződni látszik. Ha a több mint egy éve húzódó szájtépés megoldódik, Peter Jackson ülhet A Babó forgatásán a rendezői székbe. A stúdiót nemrég megbírságolták, mivel az elszámolást még a bíróság előtt is minden erejükkel rejtegették. Viszont nem fellebbeztek, úgyhogy jogi vonalon is előrébb lendülhet az ügy. (via joblo)