Index Vakbarát Hírportál

Joker soha többé nem lesz a régi

2008.01.23. 12:23

Még most is megdöbbenéssel olvasom a Heath Ledger haláláról szóló híreket, és értetlenül állok a történtek előtt. A tragikusan fiatalon elhunyt színésznek csak most indult volna be igazán a karrierje. A Túl a barátságon meleg cowboyának karaktere (és Oscar-jelölése) végre meghozta neki azt a szakmai elismerést, ami már néhány korábbi szerepéért is megillette volna (gondoljunk csak a Szörnyek keringőjére, ahol a fegyőr Billy Bob Thornton fiaként tűnt fel néhány pillanatig).

Azzal pedig, hogy elvállalta Joker szerepét a The Dark Knightban a csúfos anyagi bukások (Ned Kelly, A gyávaság tollai) után akár igazi felsőligás, filmenként 25 milliót kereső színész lehetett volna belőle - ha az új Batman-film tényleg olyan ütősre sikerült, mint mondják. Nagyon vártam, vajon Ledger Jokere lesz-e olyan jó (netán jobb), mint Jack Nicholsoné volt Tim Burton Batman-filmjében. Számomra a kettejük párharca most eldőlt, a fiatalabb színész javára. Joker meghalt az 1989-es Batmanben, amit soha nem bocsátok meg Burtonnek. Joker meghalt 2008-ban, amit soha sem bocsátok meg a sorsnak.


Végül megosztanék az olvasókkal egy hátborzongató egybeesést, ami egyszerűen nem hagy nyugodni tegap este óta: Brandon Lee 28 évesen életét veszti A holló című film forgatásán, amiben egy festett képű képregényfigurát alakít. Heath Ledger 28 évesen életét veszti egy olyan film forgatása után, amiben egy festett képű képregényfigurát alakít - aki ráadásul tisztára úgy néz ki, mint a túlvilágról visszatért Eric Draven.