Index Vakbarát Hírportál

Mundruczó nem engedi be a nézőket

2008.02.02. 10:40

És kicsit igaza van, mert a 10 órakor kezdődő Delta sajtóvetítésére 10:12-kor érkezem, de cserében nagyon szégyellem magam és lesütöm a szemem. Mert Mundruczót akarom látni.

A sajtóvetítést a Millenáris teátrumban tartják, ahol a sztárrendező bezáratta az ajtókat, nehogy a parasztja (értsd: késők) is csatlakozzanak a filmhez. Mondom, részben igaza van, mert aztán olyanokat találnék írni, hogy nem értem, meg nem összeszedett, sőt a kontextus szót is használtam volna valami negatív értelemben.

A külföldi vendégek rángatják a bejárati ajtót, és nem értik, mi történik itt. Azt mondja egyikük, hogy csak emiatt jött el, és folyamatosan csapkodja a fejét az oh my god szókapcsolatokkal együtt. Mert őt a Delta érdekli. Nem tudja, hogy kedvenc rendezője nem akarja, hogy késve menjen be.

Az egyik segítőkész lány a külföldi vendéget meg minket hátra vitt, közben még jöttek külföldiek - mind rajongó. Bukdácsoltunk a sötétben a zsinórok között, sehol semmi, amíg be nem vezettek a nézőtér alá. Hogy akkor itt kellene bemenni. Szerencsére neme stünk fejre a színpadi elemekben vagy a hangosítóban.

Nem tudtuk megoldani, bocs, Kornél.

10:39 - Mundruczó kint kávézik.