Index Vakbarát Hírportál

Gyorshírek: Del Toro és Frank Miller újabb képregényfilmet tervez

2008.02.12. 09:59

  • Guillermo del Toro újabb film tervével állt elő: az okkult mágus, Dr Strange képregényfiguráját szeretné Neil Gaimannel karöltve vászonra vinni. "Érdekes karakternek tartom, akit könnyen át lehet alakítani a ponyvairodalom okkult nyomozójává, akikről még a Weird Tales folyóiratban olvastam" - áradozott a Hellboy rendezője a Marvel köpenyes varázslójáról. Del Toro rendesen betáblázta magát a következő pár évre, filmtervei között az újabb képregényadaptáció mellett olyan címek szerepelnek, mint a Hobbit, egy Frankenstein-remake, a Hellboy 3, Az őrület hegyei című Lovecraft-horror, és ő szeretné rendezni az utolsó Harry Pottert, A Halál ereklyéit. Reméljük, mindet itt forgatja le Etyeken. (via cinemablend)

  • A rókaképű Frank Miller annyira belejött a rendezésbe, hogy a The Spirit című neo-noirját megfejelné két folytatással - legalábbis a SuperheroHype értesülései szerint. A kultikus Will Eisner-képregényből készülő filmben Gabriel Macht alakítja az elárult ballonkabátos nyomozót, aki a eljátsssza a saját halálát, hogy álarcos túlvilági szellemként tisztítsa meg utcáit a bűnözőktől. A főgonoszt, Octopust Samuel L. Jackson alakítja, de a történetben szerepelnek olyan femme fatale-ok is, mint Eva Mendes, Scarlett Johansson, és Paz Vega. Bemutató 2009 január 16-án. (via slashfilm)
  • UIP Russia filmforgalmazó cég vezetője, Jevgenyij Beginin úgy döntött Oroszországban nem mutatják be Tom Hanks új filmjét, a Charlie Wilson háborúját. Mike Nichols politikai szatírájában egy hedonista kongresszusi képviselő (Hanks), a hasonlóan laza erkölcsű szeretője (Julia Roberts) és egy CIA-ügynök (Philip Seymour Hoffman) vet véget Afganisztán szovjet megszállásának - sok pénzzel és még több hazugsággal. Természetesen sokan megnézték a film kalózmásolatait, és a blogszférában elszabadultak az indulatok. "Az egész film brutális gyilkosokként mutatja be az oroszokat" - olvasható sok honlapon. Ukrajnában viszont a nézettségi lista harmadik helyén áll a Charlie Wilson háborúja. (via Variety)