Index Vakbarát Hírportál

Gyorshírek: A Kristálykoponya lesz a leghosszabb Indy-film

2008.04.16. 10:07
  • Richard Gere főszerepet kapott Antoine Fuqua Brooklyn's Finest című zsarudrámájában, ahol  Don Cheadle és Ethan Hawke is drogkereskedőkkel harcoló rendőrt alakít. A forgatókönyvet az eddig ismeretlen Michael C. Martin írja. A film 2009-re készül el, és az IMDb szerint akár még Wesley Snipest is láthatjuk majd benne. Richard Gere szerepet kapott egy másik filmben is: ő lesz Amelia Earhart (Hillary Swank) férje, George P. Putnam a híres női pilóta életét feldolgozó filmben, az Ameliában. Earhart 1937-ben tűnt el a Csendes-óceán fölött egy világkörüli repülés során. Ron Bass forgatókönyve alapján Mira Nair rendezi a filmet. A forgatás április végén kezdődik Torontóban, Új-Skóciában és Észak-Afrikában, bemutató valamikor 2009-ben. (via Variety)


  • A mostani Hulk-film posztere nagyon hasonlít az amerikai kiadású Pókember 50. számára, aminek a hátterében ugyanúgy lehet szándékos utalás, mint krónikus ötlethiány. A zsebredugott kezű, farmerdzsekis Edward Norton viszont tiszta Robert DeNiro a Taxisofőr plakátjáról, Louis Leterrier rendező ezek szerint nagy Scorsese-rajongó. A The Incredible Hulk június 12-án kerül a magyar mozikba. (via slashfilm)

  • 140 perces játékidejével a napokban véglegesre vágott Indiana Jones és a kristálykoponya királysága lett a leghosszabb Indy-film. A trilógiában 115, 118 és 127 percen át láthattuk az ostoron lengedező, náciverő régészprofesszort. Az új filmet először Cannes-ban vetítik le május 18-án, a világpremier pedig négy nappal később, május 22-én lesz. (via slashfilm)