Index Vakbarát Hírportál

Hírek: Vicces Hitler-film magyar darabból

2008.04.22. 11:30
  • Az American Idolt készítő cég Adolf Hitler korai éveiről forgat, az idén elhunyt magyar szerző, Tábori György (George Tabori) bécsi szállóban játszódó első világháborús sötét komádiáját, a Mein Kampfot. 1987-ben mutatták be Bécsben a darabot, amiben a festőnövendék Hitler nevetséges groteszkségét ábrázolta. Az Urs Odermatt rendezte filmet jövőre Németországban szeretnék bemutatni. Egy idős zsidó barátkozik Hitlerrel, és tőle jön a hírhedt haj és bajusz is. (via Yahoo)
  • J.J.Abrams kijelentette, hogy a Cloverfield igazából nem moziba, hanem otthonra való film. A rendező-producer szerint a film kézikamerás hangulata jobban visszajön a nappaliban lévő tévén. Hollywoodban ilyet még senki nem mondott, ő is csak azért, mert most jött ki Amerikában dvd-n a filmje. (via Yahoo)
  • A homofób kijelentései miatt a Grace klinikából kirúgott Isaiah Washington megkapta 2007 júniusa után az első filmszerepét. Forest Whitakerrel játszik együtt a Patriots című filmben, ami a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban játszódik, ahol a középiskola edzője a tragédiák ellenére bajnokságot nyer csapatával. (via Hollywood Reporter
  • Az új Wachowski-film, a Speed Racer bemutatója előtt már a folytatásról beszél Joel Silver, producer. a Wachowski-testvérek következő filmje a Ninja Assassin lesz, amit a V, mint Vendetta rendezője, James McTeigue rendezhet, míg a főszerepeket Rain és Naomie Harris kaphatja. (via ComingSoon
  • Január közepe óta forgatják az Un homme et son chien címet viselő francia filmdrámát, amelynek Jean-Paul Belmondo lesz a főszereplője, Max von Sydow és Tchéky Karyo mellett. A filmet 2009-ben mutatják majd be a mozik. A 75 éves színésznek egyetlen nagy vágya volt igazán, hogy még legalább egy filmben szerepelhessen. Jean-Paul Belmondo hat évvel ezelőtt, motorcsónakázás közben kapott agyvérzést, ami után sokáig kómában volt, elveszítette járóképességét, a beszédközpontja is sérült, a kommunikációra is képtelen volt. (via Premierfilm)