Index Vakbarát Hírportál

Spike Lee időutazós filmet forgat

2008.06.19. 11:06
  • Sienna Miler alakíthatja Maid Mariont a készülő Robin Hood-filmben, amiben a nottinghami bírót Russell Crowe alakítja. A Ridley Scott rendezésében készülő Nottingham című filmbe még nem választották ki a fuszeklis hőst, pedig fontos szerepe lesz a szerelmi háromszögben. (via Yahoo)
  • Martin Scorsese legújabb filmjéből, az Aschecliffe-ből kikerült az első hivatalos fotó, amin Leonardo di Caprio egy puskával fut. A Dennis Lehane 2003-as regényéből készült üldözéses sztoriban Di Caprio egy elmegyógyintézetből elszökött rab után veti magát 1954 nyarán. (via Slashfilm)
  • Az amerikai filmintézet elkészítette tízes listáit a 10 klasszikus műfajról. Minden kedvenc filmünk rajta van első ránézésre: Hófehérke és a hét törpe (1937), Óz, a csodák csodája (1939), Keresztapa (1972), 2001: Űrodüsszeia (1968), Vertigo (1958), Dühöngő bika (1980), a többit itt lehet olvasni.
  • Spike Lee következő projektje a Time Traveler lesz, írta a Variety. A film társforgatókönyvírója és rendezője is ő lesz, ami Ronald Mallett visszaemlékezése alapján készül. A 63 éves Mallett volt az első afro-amerikai, aki doktorit kapott elméleti fizikából, jelenleg a connecticuti egyetemen tanít. A tudós arról nevezetes, hogy fiatalkora óta az időgép megalkotásán dolgozik, mert így újra tudna találkozni és megmenthené apját, aki még gyerekkorában hunyt el. (via Yahoo)