Index Vakbarát Hírportál

Spielberg megvette a Harry Potter utódjának jogait

2008.06.26. 11:33
  • Pierce Brosnan és Nicolas Cage is szerepelni fog Roman Polanski Ghost című politikai thrillerjében, amely Richard Harris regényéből készül. A volt 007-es ügynök alakítja a pletykák szerint Tony Blairről mintázott miniszterelnököt, míg Cage egy oknyomozó újságírót. A filmet ősszel kezdik forgatni és 2009-ben bemutatják. (via Cinematical)
  • Az Oscar-díjas rendező, Szabó István egyszerre két filmet készít elő. Az amerikai projektjénél valamivel előrébb tart a Szabó Magda Az ajtó című regényéből készülő filmtervével. Az amerikai produkciót is szeretné itthon forgatni, írja a Napi Ász.
  • Steven Spielberg újabb filmtervvel állt elő, miután megszerezte a 39 titok című könyvsorozat jogait, amit a Harry Potter-sorozat kiadója gondoz, és hasonlóan nagy sikert várnak tőle. A 8-12 éves korosztályt megcélzó tízkötetesre tervezett, The 39 Clues (A 39 titok) című sorozat első darabja jövő szeptemberben fog megjelenni. Az első könyvvel egy időben a könyvhöz kapcsolódó különböző merchandise termékek: számítógépes játékok, gyűjtőkártyák, nyereményjátékok is megjelennek. A sorozat egy nagy múltú család a Cahillok történetét fogja bemutatni. A sztori szerint a Cahill a világ legidősebb klánja, tagjai között találjuk Benjamin Franklint és Mozartot is. A történetben a család két fiatal tagjának, a 14 éves Amynek és a 11 éves Dannek a klán többi tagjával folytatott harcát izgulhatjuk végig. A cél megtalálni az univerzum 39 titkát, amely végtelen erőt kölcsönöz annak, akinek sikerül megszerezni. (via Yahoo)
  • Sarah Jessica Parker megkapta első filmszerepét a Szex és New York óta. Egy New Yorkban élő szingliről szól az Ivy Chronicles is, amiben a főszereplő üzletasszony elveszti mindenét, lakást kell bérelnie és kiveszi a gyerekét a magánóvodából. (via Empire)