Index Vakbarát Hírportál

A rasszista rendőrt nézte a legtöbb amerikai

2008.09.22. 15:30

15,6 millió dolláros nyitóhétvégéjével Samuel L. Jackson száztizedik filmje, a Lakeview Terrace végzett az amerikai nézettségi toplista első helyén, ebben a színész egy szomszédait terrorizáló zsarut alakít. Még a Coen fivérek Burn After Readingjét is megelőzte, ami ezen a hétvégén csak 11,3 millió dollárt termelt (ezzel együtt a film már 36,5 milliónál jár). Harmadik A spanom csaja címmű vígjáték, ami 8,3 millió dollárral nyitott, de a kritikusoknak nagyon nem jött be (csak 6 százalékon áll a Rottentomatoeson).

8,01 millióval a negyedik szintén egy új premier, az Igor című rajzfilm, amit egykori Disney-animátorok hoztak össze, Anthony Leondis vezetésével. Az ötödik helyre Robert De Niro és Al Pacino közös zsarufilmje, a Righteous Kill került 7,7 millió forinttal. Hatodik a The Family That Preys című dráma 7,5 millióval.

Csak 5,31 milliót szedett össze ezen a hétvégén a The Woman, pedig olyan nők szerepelnek benne, mint Eva Mendes és Jada Pinkett Smith, meg a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher. David Koepp új filmje, a Ghost Town 5,17 millió dolláros bevétellel lett nyolcadik. A sötét lovag még ezen a hétvégén is összeszedett 2,95 milliót (így már 971 milliós összbevételnél jár), a bukott Playmate-ről szóló The House Bunny pedig 2,8 millióval lett utolsó a listán.