Index Vakbarát Hírportál

Gyorshírek: Daniel Craig leszavazta a véres Bond-címet

2008.10.01. 09:49
  • Tiltakoznak a még élő olasz antifasiszta partizánok Spike Lee új filmje, a Miracle at St Anna ellen, szerintük a rendező meghamisította a történelmet. Az olasz veteránok azt sérelmezik, hogy Lee második világháborús filmjében közvetve a partizánok okozzák 560 civil halálát, mert egy Rodolfo nevű ellenálló elárulja őket, és átáll a kegyetlenkedő SS-csapatok oldalára. Ilyen eset viszont soha nem történt az ellenállók szerint. Spike Lee korábban azt nyilatkozta, az ő filmje lesz az első, ami valósághűen mutatja be a második háborúban részt vevő színesbőrű katonákat, akik Olaszországban harcoltak a náci csapatok ellen. A Miracle at St. Anna szeptember 28. óta megy a külföldi mozikban. (via timesonline)
  • Daniel Craig még az új Bond-film forgatásán szavazta le a The Blood On Your Face címet, így A Quantum csendje maradt a végleges változat. "Nem akartam semmi olyat a címbe, hogy vér, halál, halj meg! - nyilatkozta a színész a GQ Magazine-nak - Nagyon fontos, hogy mi egy Bond-film címe, szólnia kell valamiről. Annak semmi értelme, hogy Élni és halni hagyni meg Polipka." A kvantum csendjét nálunk november 13-tól vetítik a mozik. (via cinemablend)
  • A harmadik Batman forgatása 2009 februárjában kezdődik, legalábbis a Batman on Film rajongói portál szerint. Az infójuk Christopher Nolan stábjához közeli forrásból van, a rendező viszont még nyilatkozott semmiről. (via cinemablend)
  • A Mad Max rendezője, George Miller lecserélte Batmant: Christian Bale helyett Armie Hammer játssza a köpenyes igazságosztót a Justice Leauge mozifilmben. A filmet még az írósztrájk idején jegelték, de már körvonalazódik a 2009-es ausztráliai forgatás. A Justice League: Mortal a rendező tervei szerint 2011-ben kerül a mozikba. (via e!online)