Index Vakbarát Hírportál

Ben Stiller klimaxos, de így is szerették

2010.02.15. 14:09 Módosítva: 2010.02.15. 15:05
  • Vasárnap mutatták be a Ben Stiller főszereplésével készült Greenberg című drámát a 60. Berlini Filmfesztiválon. A low-budget moziban Stiller negyven körüli ácsot alakít, aki kudarcos életének felénél Hollywoodba látogat, hogy felkeresse jómódú testvérét. „Sokszor érezzük úgy, hogy az életünk egyszerűen elhúzott mellettünk, Greenberg pontosan ezen akad ki a filmben” - mondta a színész a sajtótájékoztatón. Úgy látszik, megérkezett abba a korba, hogy megtalálják a klimaxos szerepek is, tette még hozzá. Noah Baumbach és felesége, Jennifer Jason Leigh együtt jegyzik a film forgatókönyvét. Az első kritikák szerint a Greenberget alakító Stiller és az életébe pottyanó elveszett lelket megformáló Greta Gerwig remek párost alkot. A közöttük vibráló viszony hitelesen viccesnek és kegyetlennek mutatja be a szerelmet.
  • Hétvégén mutatták be a házi őrizetben lévő francia-lengyel rendező, Roman Polanski Ghost Writer című filmjét, ami Pierce Brosnannal és Ewan McGregorral a főszerepben sikert aratott. A Robert Harris bestselleréből készült politikai krimi általános vélekedés szerint a hetvenes évek végén elkövetett liliomtiprás miatt őrizetbe vett filmes egyik legjobb műve. Esélyesnek tartják a Berlinale fődíjára.
  • Martin Scorsese ötvenes években, egy bűnözők számára fenntartott elmegyógyintézetben játszódó moziját (Viharsziget) Leonardo Di Caprio legjobb filmjének nevezték a fesztiválon, bár úgy vélték, van benne néhány hatásvadász jelenet.