Index Vakbarát Hírportál

Filmre viszik a XIX. századi geekcsaj életét

2010.04.19. 11:04
  • A Galaxis útikalauz stopposoknak bombázóját, Zooey Deschanelt újabb sci-fihez hívták: ő játszhatja Lord Byron lányát, Ada Lovelace-t, a Miss Daisy sofőrje rendezőjének kosztümös filmjében, az Encantress of Numbersben. Bruce Beresford (remélhetőleg ízig-vérig steampunk) története a világtörténelem első női programozójáról szól majd, aki az 1840-es években átfogó leírást és programokat is készített Charles Babbage analitikai számolóműihez. A forgatás ősszel indul, bemutató 2011-ben. (via cinemablend)
  • Nem marad Orlando Bloom-kaliberű, nyálas arcú, ifjú kalóz nélkül a Karib-tenger 4: a Disney leszerződtette az eddig teljesen ismeretlen brit sorozatsztárt, Sam Claflint is a 2011 májusában mozikba kerülő On Stranger Tideshoz. A 23 éves színész egy Philip nevű fiút alakít majd, de hogy a fiatalság forrását kereső Sparrow és Barbossa legénységében lesz-e, vagy Feketeszakállt (Ian McShane ) és a lányát (Penélope Cruz) fogja szolgálni, még nem tudni. (via cinemablend)
  • Wes Craven június közepén kezdi el forgatni a Sikoly 4-et Michiganben. A 2011 áprilisára időzített filmben visszatér Courteney Cox, Neve Campbell , David Arquette és természetesen az álarcos gyilkos is. A filmet pénzelő Dimension Films mellett több stúdió is Michigant választotta forgatási helyszínnek Los Angeles vagy New York helyett: idén itt készül Hugh Jackman robotbokszos sci-fije, a Real Steel, májusban Pierce Brosnan jön ide a Salvation Boulevard című vígjáték stábjával, nyáron pedig Sigourney Weaver és a Vamps vámpírjai is ellepik a várost. (via movieweb)