Index Vakbarát Hírportál

Az Avatar 2D-ben is rekordot döntött

2010.04.26. 11:28

Az április 22-én a boltokba került Avatar 2D-ben is óriási siker: James Cameron filmje minden idők legsikeresebb lemezeladásait produkálta. 2,7 millió blurayt adtak el négy nap alatt. Eddig a legtöbbet A sötét lovagból adtak el, 2,5 milliót, másfél év alatt. Az Avatar dvd és bluray közös eladási adatai is impozánsak, 6,7 millió példány kelt el belülük, ami azt jelenti, hogy a másodlagos eladásokból bejött nekik 130 millió dollár. A stúdió jelezte, hogy ősszel kiadják az Avatar extrákkal felturbózott dvd-jét is, mert a jelenlegi nem az. (via Deadline)

Mickey Rourke újabb fantasztikus szerepet kaphat, ha igaz az, amit az Orlando Sentinelben írnak, hogy ő lesz majd az óriási történelmi alak, Dzsingisz kán megformálója egy készülő filmben. A Cinematical blognak ez az ötlet annyira nem tetszik, mert szerintük legalább olyan béna, hogy Rourke ázsiait játszik, mint amikor Laurence Olivier Othellót, vagy John Wayne Dzsingisz kánt. A filmet a Vörös hajnal és az Apokalipszis most forgatókönyvét jegyző John Milius írja, és alapvetően az uralkodó fiának és unokájának szemszögéből kerekedik ki a történet. Az IMDb-n még nem találtunk konkrétumot, de reménykedünk, hogy Rourke-nak fontos a film, hiszen van egy közös pont az uralkodó és közte: mindketten imádják a kutyákat, előbbi a háborúban is rendszeresen használta őket. (via Cinematical)

Évek óta beszélik, hogy a Pókemberből musical készül, de ezt megúsztuk eddig. A hírek szerint viszont színpadra állítják a Batmant, méghozzá a Séta a dinoszauruszokkal alkotói, akik munkáit kollégánk felemásnak találta. A színpadon nem színházi előadást kell érteni, mert ez egy arénákba szánt produkció lesz rengeteg akciójelenettel, kaszkadőrökkel. A forgatókönyvet Alan Burnett és Stan Berkowitz írják, akik már a Batman és Superman animációsorozatokban is részt vettek. 2011 vagy 2012 lehet a bemutatás dátuma, addigra már talán az új Christopher Nolan rendezte Batman is elkészül. (via Slashfilm)