Index Vakbarát Hírportál

John Woo is megnézi a Czukor Showt

2010.06.08. 12:44 Módosítva: 2010.06.08. 16:31

A kereskedelmi tévék néphülyítését bemutató Czukor Show is ringbe száll az Aranyserlegért a június 12-20. között esedékes sanghaji nemzetközi filmfesztiválon, tudtuk meg a Filmuniótól. A fődíjról a híres kínai akciófilmrendező, John Woo vezette zsűri dönt, a tagok között ott van Leos Carax francia, Amos Gitai izraeli, Vang Hsziao-suaj kínai filmrendező, valamint Zsao Vej kínai színésznő. A sanghaji premieren jelen lesz Dömötör Tamás, a Czukor Show rendező-forgatókönyvírója, a film két szereplője, Péter Kata és Árpa Attila is, valamint Mátis Inez és Pusztai Ferenc producerek.

A sanghaji fesztiválon, ami kulcsfontosságú az ázsiai filmpiacot illetően, az European Film Promotion (EFP) 12 európai film - köztük a Czukor Show - bemutatkozását támogatja Film Sales Support elnevezésű program keretében.

A filmet itthon április 1-én mutatták be, de csak 2 héten keresztül érhették el a mozilátogatók a Cinema City multiplexlánc és a Budapest Film artmozaiban, a premierrel egyidőben ugyanis 24 órán keresztül ingyen volt elérhető az Indexen Indavideó Filmjén, így törölték a műsorból.