Index Vakbarát Hírportál

Jövőre tényleg elkezdik a Hobbit-forgatást

2010.10.18. 10:57

A Gyűrűk Ura-rajongók örülhetnek: Toby Emmerich a New Line elnöke, Alan F. Horn, a Warner vezérigazgatója és a korábban pénzügyi nehézségekkel küszködő MGM stúdió vezérigazgató-helyettese, Steve Cooper közös sajtóközleményben jelentették be, hogy 2011. februárjában elstartolhat Új-Zélandon a hónapok óta tologatott Hobbit-forgatás. A Guillermo del Torót váltó rendező, Peter Jackson a 500 millió dollárt (más források szerint viszont csak 400 milliót) költhet el a 3D-kamerákkal felvett duplafilmre, ebből 30 milliót már át is utaltak neki a munkakezdéshez.

Tolkien 1937-es meseregénye még a Gyűrűk Ura előtt íródott, de Zsákos Bilbó és Gandalf már itt is felbukkantak: Gimli kincsvadász rokonaival (a magyar fordításban: Thorin, Dwalin, Balin, Óin, Glóin, Ori, Dori, Nori, Fili, Kili, Bifur, Bofur és Bombur) indultak el megölni a Magányos Hegy sárkányát, Smaugot. Ezen az úton szerzi meg Bilbó Gollamtól a láthatatlanná tévő Egy Gyűrűt, és ekkor jut el Völgyzugolyba Elrondhoz és a többi tündéhez.

A hírek szerint Ian McKellen ezúttal is eljátssza a bölcs varázslót, Hugo Weaving megint hegyes füleket kap, Andy Serkis pedig újra Gollam-pofákat vághat. A korábban kiválasztott rendező, Guillermo del Toro átmentette ebbe a filmbe is a két kedvenc Hellboy-színészét, Ron Perlmant és Doug Jonest (nem tudni még, mi lesz a szerepük, de a kövér és sovány törpékhez tökéletesek lennének). Zsákos Bilbót pedig már hivatalosan is Martin Freemanre cserélik a digitálisan megfiatalított Ian Holm helyett.

A forgatókönyvet ismét az Oscar díjas Philippa Boyens-Fran Walsh-Peter Jackson trió, valamint Guillermo del Toro írta az eredeti meseregény és a Gyűrűk Ura függelékei alapján (a Szilmarilok és a többi könyv megfilmesítési jogaival sajnos nem rendelkezik a New Line). A térhatású előzményfilm első része 2012-ben, a második 2013-ban kerülhet a mozikba.