Index Vakbarát Hírportál

248 film jelölhető Oscarra

2010.12.21. 11:45
  • Az amerikai filmakadémia bejelentette: a tavalyi 274 után idén csak 248 olyan film készült, amit a 2011 februárjában kiosztásra kerülő Oscar-díjakra jelölhetnek. A nevezési feltételek egyszerűek: az a film, amit az adott év utolsó napjának éjféljéig bemutatnak egy Los Angeles megyei filmszínházban, fizető közönség előtt, az máris nevezhető lesz. Az egyes kategóriák jelöltjeit január 25-én jelentik be, a díjkiosztó gálára fabruár 27-én kerül sor.
  • A londoni filmkritikusok kihirdették, mely filmek és filmesek közül választják majd ki az év legjeit. Az év filmje díjra esélyes a Toy Story 3 és a Közösségi háló is, Jeff Bridges lehet az év legjobb férfiszínésze, Christopher Nolan pedig a legjobb rendező. A teljes lista itt olvasható.
  • Phillip Noyce rendező a Salt ügynök első részét még elvállalta, de ha a stúdió folytatást akar az Angelina Jolie főszereplésével készült, meglehetősen sótlan (muhaha) akciófilmnek, akkor kereshetnek más bolondot, mert ő köszöni, de nem kér belőle.
  • Az I Don't Know How She Does It című vígjáték szereplőgárdája egyre patinásabb: a főszerepet alakító Sarah Jessica Parker mellett Christina Hendricks (Mad Men), Olivia Munn (Perfect Couples), Pierce Brosnan és Kelsey Grammer is szerepel majd a filmben, ami egy agyonhajszolt üzletasszonyról szól.
  • Egy hete derült ki, hogy a Warnernek van 17 percnyi kimaradt jelenete a 2001 Űrodüsszeia című Stanley Kubrick-filmből, tegnap ehhez azt tette hozzá a stúdió, hogy igen, tudnak róla, sőt, mindig is tudtak a létezéséről, de nem áll szándékukban az eredeti filmet kiegészíteni vele.
  • H.R. Giger felesége azt nyilatkozta egy svájci lapnak, hogy férje, a legendás Alien megalkotója a franchise következő darabján dolgozik, ami ugye egy előzményfilm lesz, és Sir Ridley Scott rendezi majd.