Index Vakbarát Hírportál

Javier Bardem lehet Stephen King pisztolyhőse

2011.01.27. 14:59

Javider Bardemet akarják megszerezni a Stephen King hét regényből álló sorozatának, A Setét toronynak a filmváltozatára. A hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek el, de a stúdió minden pénzt megad, hogy megnyerjék az Oscar-díjas színészt a szerepre, amire a pletykák szerint Viggo Mortensent és Chritsian Bale-t is akarták.

A posztapokaliptikus világban játszódó történet egy pisztolyhősről szól, Roland Deschianról, aki a Setét tornyot keresve rendre meg kell küzdjön a gonosszal. King egyik legnépszerűbb regényét 30 millió példányban adták el 40 országban. A setét torony ügyesen keveri a horrort a westernnel és a fantasyvel, mintha az Arthur királyt mixelnénk A gyűrűk urával és Sergio Leone westernjeivel, írta az LA Times blogja.

A héten A dilemma című vígjátékkal a mozikba kerülő Ron Howard rendezésében készülő film mindenképpen különleges lesz: az 1982-ben indult négyezer oldalas regénysorozat első részét rögtön egy hatrészes minisorozat követ a tévében, majd csak utána következik az újabb mozi, makd egy újabb tévésorozat, amiben a főhős gyerekkorát ismerhetjük meg.

A projekt egyik producere Stephen King (itt lehet követni a filmes infókat). Howard ezzel a Dan Brown-sorozat mellett még egy nagy költségvetésű, nagy bevételt hozó franchise-t visz majd. A producer Brian Grazer, a forgatókönyvíró Akiva Goldsman és a rendező az Egy csodálatos elme című Oscar-díjas filmben dolgoztak együtt. A filmet a Universal gyártja, az NBC lesz a tévés partner. 2013. májusára tervezik az első részt bemutatni.

Íme a képregény trailere, hogy mindenkinek legyen sejtése a látványvilágról: