Index Vakbarát Hírportál

Katasztrófafilmet rendez Lars Von Trier

2011.02.14. 14:28

Lars Von Trier az Antikrisztus horrorja után újabb műfajt akar meghódítani. A dán rendező várhatóan már tavasszal elkészül Melancholia című filmjével, amelynek nyitó jelenetében elpusztul a Föld.

A filmben Kirsten Dunst, Alexander Skarsgård, Charlotte Gainsbourg és Kiefer Sutherland szerepel majd, előbbi kettő játssza a főszereplő házaspárt, akik eltérően reagálnak a szomorú hírre, miszerint a Földnek annyi, az emberi civilizációnak vége lesz.

A Föld pusztulásának nyitó képsorai után visszapillantunk majd a vég előtti időkre: Alexander a hír hallatán feladja emberi kapcsolatait, otthagyja családját, hogy a világ pusztulása előtt megtalálja belső békéjét, míg a férj húga, akit Gainsbourg játszik, mindent megtesz, hogy megvédje testvére hat éves gyermekét.

A sci-fit állítólag akár már Cannes-ban bemutathatják, de egyes források szerint késni fog a film végleges verziója. Annyi biztos, hogy Amerikában már talált forgalmazót a film, a Magnolia Pictures várhatóan az előkelőbb mozik mellett rögtön VOD-n is elérhetővé teszi majd az alkotást.