Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is a Hopp című nyúlmese vezeti az észak-amerikai mozis toplistát

2011.04.11. 10:17

A Hopp című nyulas vígjáték bemutatása második hétvégéjén is megtartotta magát az észak-amerikai kasszasikerlista élén. Az animációt az élőszereplős filmmel ötvöző produkció 21,7 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladást könyvelhetett el. Meglehetősen lemaradva az Arthur című vígjáték követte a listán 12,6 millió dolláros bevétellel. Dudley Moore 1981-es romantikus komédiájának újrafilmje ezzel várakozáson alul kezdte meg mozis pályafutását.

A harmadik helyen 12,3 millióval a Hanna - Gyilkos természet című akciófilm végzett. A tinédzser bérgyilkosról szóló sztoriban Cate Blanchett, Eric Bana és Saoirse Ronan alakítják a főszerepeket. A negyedik helyre szintén új bemutató került: 11,1 millióval a cápatámadásban karját vesztő szörfösről szóló Soul Surfer. Az első ötbe még az Insidious című horrorfilm jutott be 9,7 milliós jegyeladással.

A hét végén a nemzetközi mozikasszákat a háromdimenziós Rio című animációs mese hódította meg. A forgalmazói adatok szerint a 72 országban bemutatott produkcióra összesen 55 millió dollárért (tízmilliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.