Index Vakbarát Hírportál

MTV Movie Awards: a Napfogyatkozás kapta a legtöbb jelölést

2011.05.04. 14:43
Nyolc kategóriában is jelölést kapott az Alkonyat-saga legújabb része, a Napfogyatkozás. Az Alkonyat harmadik filmje ringbe száll a legjobb film díjáért, és a főszereplők, Robert Pattinson és Kristen Steward színészi játékukért is a jelöltek közé kerültek.

A Leonardo DiCaprio főszereplésével készült az Eredet hét jelölést kapott, a Harry Potter és a Halál Ereklyéinek első része hat díjért versenyez, A közösségi háló pedig ötért.

Pattinson és Stewart címvédésre készül, mivel tavaly a második Alkonyat filmért mindketten elnyerték a Legjobb színésznek, illetve színésznőnek járó díjat, így összesen négy arany popcornnal térhettek haza.

Idén Pattinson ellenfelei a szintén Alkonyat-sztár Taylor Lautner, Zac Efron a Charlie St. Cloud halála és élete című filmben nyújtott alakításáért, Daniel Radcliffe mint Harry Potter megformálója és Jesse Eisenberg A közösségi hálóért.

Stewartnak többek között az Oscar-díjas Natalie Portmannal (Fekete hattyú), Emma Watsonnal (Harry Potter-sorozat), és Jennifer Anistonnal kell megküzdenie a szavazatokért.

A Music TV Hollywood előtti éves tisztelgésén többek között díjazni fogják a legjobb küzdelmet, a legjobb csókot, és a legdöbbenetesebb és a legijesztőbb pillanatot is. A díjakat – amelyeket a közönség szavazatai alapján ítélnek oda - június 5-én adják át.