Index Vakbarát Hírportál

A Warner Bros. késlelteti a magyar bemutatókat

2011.06.09. 19:27

Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures által forgalmazott filmek az első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, a Warner Bros. Pictures úgy döntött, nem kockáztat tovább: előzetes terveivel ellentétben több filmet nem mutat be az amerikai bemutatóval egy időben, vagy ahhoz nagyon közel. A stúdió ezzel a lépéssel a Magyarországnál jóval erősebb, fontosabb piacok mozis bevételeit próbálja védeni.

"Hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése" - válaszolta Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója.

Korábban Magyarországon a Universal és a Cinema City anyavállalatának vitája miatt maradt el a CinemaCity mozikban a Paul és a Hopp című filmek bemutatója.

Az Intercom forgalmazó cégtől példákat is kaptunk a kényszerű műsorváltozásra: a Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. részt is csak július 15-től, péntektől vetíthetik a magyar mozik, még a már megszokott éjféli előadásokat sem engedélyezi a stúdió. Változik a bemutató időpontja a Förtelmes főnökök (július 28.), az Őrült, dilis, szerelem (szeptember 1.), és a Végső állomás 5. (szeptember 8.) című filmjeiknek is.