Index Vakbarát Hírportál

Dobáld kakival! Csajozótippek állatoktól

2011.07.22. 10:34

A nyár közepén, az igazi, vad, cserkésztáboros bulizás előtt egy családi filmnek álcázva érkezett a kiscserkészek számára a megmentő, csajozásról kiokosító kiskáté.  Állatok osztják az észt a balek Doolittle-ről szóló filmben, A gondozoo-ban, de a meglepetést mégsem ez okozza, hanem miért nem harsányabb, pörgösebb és őrültebb az ilyen.

Azért, mert tipikus családi film A gondozoo: a szerethető, esetlen főszereplővel, Kevin James-szel, a rengeteg állattal, illetve egy valóban tíz pontos jónővel, Rosario Dawsonnal. A család minden tagja talál valamit, ami leköti.

A sztori egyszerű: a lelkes, kedves és szeretre méltó állatgondozóval, Griffinnel a nyitó jelenetben szakítanak, de öt évvel később minden lehetőséget megkap, hogy visszaszerezze Stephanie-t. Mivel úgy néz ki, mint egy gorilla, ezért az ügy nehéz. A négyszögletű kerekállatkert minden tagja a csimpánztól a zsiráfon át az oroszlánig kételkedik benne, hogy képes lesz rá. De a Nagy Állatgyűlés úgy dönt, tesznek a szabályokra, segítenek neki, ezért beszélni kezdenek hozzá.

Csimpánz: Dobáld meg kakival a csajt

A beszélő, sportoló állatok, persze viccesek néha, máskor meg idegesítőek: ki tudta megnézni valaha a Szájkosaras kosarast, amiben még csak nem is beszél a kutya? Itt egy-egy vicces mondat jut csak az állatoknak, ami szinte érthetetlen, ha belegondolunk, mennyire sok jófej állat van a rajzfilmekben.

Az együttérzésből bicegő farkas, a papucs hím oroszlán és a lelkiző gorilla jó karakterek. Az utóbbi egy teljesen eszement jelenetsorozatban annyira elrugaszkodik a valóságtól, hogy a végén szinte összejön egy csajjal. Szinte.

 

Medve: Járj peckesen, nyomd ki a csípőd

Adam Sandler egyik kedvenc rendezője, Frank Coraci a közepesen érdekes vígjátékok kismestere, igazán jó filmet még nem csinált, de legalább ez most sem sikerült neki. A Nászok ásza, a Távkapcs, a Vizesnyolcas a saját kereteik között értelmezhető mozik. Kellenek az ilyenek, hiszen a böfögés mindig vicces marad. Ebbe a sorba illeszkedik A gondozoo is, nincs is vele igazán nagy baj.

Oroszlán: Légy paraszt, néha bókolj

Az jó a filmben, hogy nemcsak a bizonytalan kisfiú, hanem egy kapuzárási pánikkal küzdő apa is remek tippekkel gazdagodik a csajozásról. Csányi Vilmos legyen a talpán, aki kételkedni mer abban, hogy a medvejárás, vagy a terület vizelettel kijelölése nem működik a csajoknál. A csimpánz kakival dobálós ötletét se én, se ismerőseim nem próbálták, de előttünk a hétvége.

Gorilla: Légy önmagad

A gondozoo-nak nyilván ez az üzenete, hogy bár lehetsz gorilla, blabla, fontos, hogy te mit akarsz, blabla. A kuszán vezetett történet csak eléri csúcspontját, amikor a filmtörténet egyik legcsodálatosabb üldözési jelenetében a gorilla vízre dob egy csónakot, hogy a főszereplővel közösen evezve beelőzzék a reptérre taxival haladó nőt. Annyira banális és béna, hogy hosszan, ámuldozva lehet csak nevetni a pompásan átgondolt finálén.

Összességében sok jobb film van ennél, de teljesen vállalható egyszer egy matinéelőadáson. Ennél fontosabb kérdés, hogy vajon Leslie Bibb, vagy Rosario Dawson a jobb csaj?

IMDB: 3,7/10

Cinematrix: 5/10