Index Vakbarát Hírportál

Végre itt a közös fotó a Hobbit törpjeiről

2011.07.22. 08:56

A 2012-re beharangozott, duplarészes Hobbit 3D fantasy eposz tizenhárom mélynövésű főszereplője tényleg nem csak a nevében különbözik egymástól, mindegyik külön egyéniséget kapott. Van közöttük Obelix-klón, usánkás orosz favágó, szabadságolt Mikulás és szigonyos bálnavadász is, a középen feszítő Tölgyfapajzsi Thorin meg akár frontember is lehetne a Manowarban, vagy egy másik random bőrpáncélban-szöges karperecben feszítő metálcsapatban. (Óriásméretért klikk ide!)

A képen szereplők színészek balról jobbra: Jed Brophy (Nori, a csillagfejű), Dean O'Gorman (Fili, a viking), Mark Hadlow (Dori, a parókás lord), James Nesbitt (Bofur, a ruszki favágó), Peter Hambleton (Glóin, Gimli apja), Graham McTavish (Dwalin, a kopasz tetováló), Richard Armitage (Thorin, a Manowar énekese), Ken Stott (Balin, a nyugdíjazott Mikulás), John Callen (Óin, Dulifuli fantasy megfelelője), Stephen Hunter (Bombur, az Obelix-hasonmás), William Kircher (Bifur, Keith Richards és egy bálnavadász szerelemgyereke), Adam Brown (Ori, a balfasz) és Aidan Turner (Kili, az íjász).

J. R. R. Tolkien Hobbit című 1937-es meseregénye még a Gyűrűk Ura előtt készült, de Zsákos Bilbó és Gandalf már itt is felbukkantak: Gimli kincsvadász rokonaival indultak el megölni a Magányos Hegy sárkányát, Smaugot. Ezen a kalandos úton szerzi meg Bilbó Gollamtól a láthatatlanná tévő Egy Gyűrűt, és ekkor jut el Völgyzugolyba Elrondhoz és a többi tündéhez. A moziváltozatot végül nem Guillermo del Toro, hanem a Gyűrűk Ura-trilógia atyja, Peter Jackson rendezi, az első rész 2012 decemberében kerül a mozikba, a folytatás pedig egy évvel később. (via deadline)