Index Vakbarát Hírportál

Kamu a statisztamentő Brad Pitt meséje?

2011.09.19. 11:43 Módosítva: 2011.09.19. 11:48

Vicces leleplezéssel indul az Entertainment Brad Pitt-interjúja. A sztár vagy szerény vagy amnéziás, de végig úgy tesz, mintha nem is emlékezne, hogy felsegített egy eleső szereplőt az új zombifilmje, a World War Z forgatásán. Idézet a cikkből:

EW: Olvastam, hogy megmentett egy statisztát a forgatáson. Gratulálok.

Pitt: Fogalmam sincs, miről beszél.

EW: Komolyan? Tele volt vele az internet.

Pitt: Nem ilyesmivel töltöm az időmet.

EW: Egy statiszta elesett, és már majdnem eltaposták, amikor ön arra vágtatott egy lóval és megmentette. Ez egy igazán lovagias tett volt.

Pitt: Lóval? De hát nem is lovagoltam. Ebben a filmben egyetlen ló sincs.

EW: Oké, hagyjuk a lovat, biztos részeg vagyok. De maga pont ott volt és megmentette a nőt. Maga egy igazi gavallér.

Pitt: Lófaszt (eredetiben: bullshit). Nézze, ha valaki elesik, azt általában fel szokás segíteni, nem?

EW: Őszintén? Ha én egy filmsztár lennék, valamelyik asszisztensemet küldtem volna oda.

Pitt: Nézze, a legtöbb jelenetünkben emberek tömegei játszanak. Vannak olyan jelenetek, ahol néhányan elesnek.

EW: Megmentette akkor egyáltalán bárkinek is az életét?

Pitt: Nem mentettem meg senki életét, oké? Az emberek elesnek és kimegy a bokájuk, az ilyesmi előfordul a statisztákkal. Te meg nem akarod, hogy az emberek megsérüljenek. Nem is én voltam az első, aki odament, valaki más lehetett.

Az eredeti hír egyébként az volt, hogy a World War Z stábja éppen Skóciában vett fel egy éjszakai jelenetet, amiben rengeteg statiszta menekül a rájuk támadó zombik elől. Amikor az egyik menekülő nő elesett, és kis híján agyontaposták, Pitt hősiesen beugrott a tömegbe és ölben hozta ki a statisztát.

A World War Z Max Brooks azonos című bestsellere alapján készül, Skócia után októberben Magyarországon fog forgatni a stáb. A film főhőse, Gerry Lane ENSZ-alkalmazott (természetesen ő lesz Brad Pitt) egy világméretű zombijárványt követően a túlélőkkel, a fertőzést vizsgáló orvosokkal és veterán élőholtvadászokkal készít interjúkat, így a néző fokozatosan tudja meg, hogyan zajlott le az armageddon.

Pitt mellett több sorozatsztár is feltűnik majd a filmben, többek között a Lost dokija, Matthew Fox és Bryan Cranston a Totál szívásból. A rendező Kvantum csendjét és a Szörnyek keringőjét is jegyző Marc Forster, a forgatókönyvet pedig a Babylon 5 és a legjobb Pókember-képregények atyja, J. Michael Straczynski írta.