Index Vakbarát Hírportál

Egy rendező, aki visszaadja a dvd árát

2011.09.26. 11:20

Pénzvisszatérítési garanciát vállal dvd-n megjelenő filmjére egy amerikai rendező. A Pittsburghben élő Ravi Godse felkapott belgyógyász specialista, és megszállott filmes, a 200 ezer dollárból forgatott Help Me Help You című, dvd-n kedden megjelenő filmje már a harmadik rendezése, amihez olyan sztárokat is megnyert, mint  Steve Guttenberg (Rendőrakadémia-széria) és Richard Kind (Kerge város, Azután), valamint a Disney tévésorozatokból ismert Rondell Sheridan.  Aki tőle vásárolja meg a dvd-t, annak visszatéríti a film árát, ha nem nyeri el a tetszését. Annyi kikötése van, hogy emailben indoklást is kér az elutasításra.

A vígjáték azzal foglalkozik: kell-e segíteni olyanokon, akik ezt nem igénylik. Godse maga alakítja a főszereplőt, aki megtudja, hogy rákos, és hat hónapja van hátra. Nem kesereg, keres inkább hat embert és nekilát, hogy rendbe tegye az életüket. De csúnyán elrontja, aztán kiderül, hogy nem is haldoklik, így aztán a hat kiválasztott haragja mind rázúdul. Godse rendkívül költséghatékonyan szervezi a munkát. Megoldotta, hogy sztárjai egy nap alatt játszhassák el szerepeiket. "Tiszta őrült, de szerintem nemes lélek. Úgy gondolom, senki sem kéri majd vissza a pénzét. Persze azért mindig akad olyan, aki az esküvőre vett ruhát is visszaviszi másnap" - jegyezte meg Guttenberg.

Paul Dergarabedian vezető holywoodi boxoffice-elemző szerint "Godse jó stratégiát választott, mert így azokat is megnyeri, akik nem ismerik filmrendezőként. Egyfajta filmbiztosítási politika, amit meghirdetett."