Index Vakbarát Hírportál

Még mindig a 3D oroszlán a király

MTI/Index
2011.09.26. 12:49

Másodszor is megkoronázták Az oroszlánkirályt az észak-amerikai nézők: a 3D-ben felújított animációs film ismét a box office lista élére került a hétvégén 22,1 milliós bevétellel. Az oroszlánkirály az utóbbi két hétben összesen 61,7 millió dollárt kaszált, ami persze semmi az évtizedekkel ezelőtti, 800 milliós bevételhez. A siker miatt a Disney úgy döntött, a korábbi tervekkel ellentétben nem két hétre szűkíti, hanem megnyújtja a 94-es klasszikus moziforgalmazását. Eredetileg ugyanis a 3D változattal csak fel akarták frissíteni a nézőkben Timon, Pumba és a többiek dalait, mielőtt október 4-én kihozzák a bluray változatot. Az oroszlánkirály egyébként az Index-olvasók között is igen népszerű, még az Aladdinnál is nagyobb kedvenc.

Szimbáéktól még Brad Pitt új baseballfilmje, a Pénzcsináló sem tudta elvenni a koronát, mivel csak 20,6 millió dolláros nyitóbevételt produkált (itthon csak november 10-től láthatjuk). A sikerlista harmadik helyén a Delfines kaland végzett 20,3 millióval (hazai premier: október 20). 11,2 milliós nyitóbevétellel negyedik lett az Alkonyat-filmek farkasemberével, Taylor Lautnerrel leforgatott Elhurcolva című akciófilm. A lövöldözős műfajban még újonc tinibálvány ezzel lenyomta Jason Statham Válogatott gyilkosok című akcióthrillerét is, ami így csak 9,5 millióval nyitott (itthon csak november 24-től láthatjuk).

Ennyi friss premierfilm miatt a második hete vetített Fertőzés csak hatodik tudott lenni 8,56 millióval. Hetedik a kritikuskedvenc Drive - Gázt! című Ryan Gosling-film 5,77 millióval (mi itt dicsértük), nyolcadik A segítség 4,4 millióval (itthon csak november 3-tól nézhetjük meg), kilencedik a Straw Dogs 2,1 millióval, az utolsó helyre pedig Sarah Jessica Parker új vígjátéka, a Csak tudnám, hogy csinálja! került, mivel csak 2 millió dollárt kapart össze (hazai premier: szeptember 29.).