Index Vakbarát Hírportál

Az új Robotzsaru rendezője elutasította Darren Aronofsky forgatókönyvét

2011.10.13. 13:45 Módosítva: 2011.10.13. 13:45
Egy akadémiai kitüntetés még nem garancia arra, hogy minden agyszüleményed előtt hasra esnek.

A rendező, Jose Padilha világossá tett, hogy nem fogja felhasználni Darren Aronofsky történetét a következő Robotzsaru projekthez.

A brazil filmrendező, Jose Padilha azért vette át a Robotzsaru-projektet, mert Aronofsky inkább a Fekete hattyúval foglalatoskodott és keresett vele egy kisebb rakás pénzt. A remake karakteres és kifejező vizuális megvalósítása viszont maradt - egészen mostanáig. Padilha és az operatőr, Josh Zetumer titokban dolgoztak a történeten és készítették elő a filmet. Egyelőre tehát nem derült fény arra, hogy a forgatókönyvben milyen irányt vesz a történet.

A craveonline.com-on legutóbb megjelent interjúban Padilha megerősíti a híresztelést, hogy szakít Aronofsky-val. „Elolvastam Aronofsky forgatókönyvét. Aronofsky egy nagyszerű rendező. Lenyűgöznek a filmjei. Büszke vagyok rá, hogy a Pi-t a Sundance Fesztiválon, a huvatalos bemutató előtt láthattam, és imádtam is. Szóval Aronofsky tényleg remek. A Robotzsarut azonban a magam módján csinálom. Ismerem az ő elképzeléseit, és teljesen mások. Ez egy teljesen más film, még a kor is más, amiben játszódik, szóval az előző munkáját már el sem olvastam."