Index Vakbarát Hírportál

Mark Twain-díjat kapott Will Ferrell

2011.10.24. 14:02

Mark Twain-díjban részesült az elismerti amerikai humorista, Will Ferrell vasárnap este a washingtoni Kennedy Center gálaestjén. A tiszteletére szervezett ünnepélyes díjátadón számos sztár, köztük Jack Black, Conan O'Brian, Larry King és a Green Day rockegyüttes is fellépett. Színpadra lépett több kollégája, akikkel a Saturday Night Live című showműsorban szerepelt. A gáláról tévéfelvétel készült, amelyet október 31-én mutat be a PBS tévécsatorna.

Mint Ferrell egy ízben nyilatkozta, tulajdonképpen azért választotta a humor műfaját, mert rájött, hogy ha valaki mulatságos, az könnyen szerez barátokat. Tévés sikerein túl Ferrell számos mozifilmben is szerepelt, de szívesebben választott kis költségvetésű produkciókat - mert mint mondta -, azokban nagyobb alkotói szabadságot kapott.

Ferrell egykori Bush-paródiája 2009-ben Broadway-előadás keretében éledt újjá. A produkcióért Tony-díjra is jelölték. A Mark Twain-díjat 1998 óta tizenhárman nyerték el, mások mellett Tina Fey, Bill Cosby, Steve Martin és Whoopi Goldberg is. Az elismerést olyan művészeknek szánják, akik a híres író nyomába lépve a humor és a szatíra eszközével befolyásolják a társadalom életét.