Index Vakbarát Hírportál

Van Gogh-teória: átírhatják a film végét

2011.10.25. 14:46

Átgondolják a bemutatásra váró Van Gogh-film végét az alkotók a festő haláláról szóló új teóriák miatt, amelyek szerint nem öngyilkos lett, hanem megölték. Steven Naifeh és Gregory White Smith frissen megjelent könyvében azt állítja ugyanis, hogy bizonyítékok utalnak arra, hogy a művész nem öngyilkos lett, hanem véletlenül lőtték le pisztollyal játszó kamaszok.

"Az újonnan felszínre került fejlemények nyomán filmünk vége még nem eldöntött" - fogalmazott a készülő Van Gogh című filmről Kira Madallo Sesay producer. Mint elmondta, a stábból még senki sem olvasta az új életrajzi kötetet, de az állítást alaposan megvizsgálják majd. "Ha már összegyűjtöttük a tényeket, és megvitattuk a munkánkat segítő Van Gogh-szakértők nemzetközi csoportjával, akkor hozzunk döntést a film végéről" - tette hozzá.

Naifeh és Smith párosa 1991-ben Pulitzer-díjat kapott Jackson Pollock amerikai festő életéről szóló könyvéért. Legújabb munkájuk azonban vitát kavart a művészvilágban. Szerintük Van Gogh azért beszélt öngyilkosságról haldoklás közben, hogy megvédje a fiatalokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport