Index Vakbarát Hírportál

Shrek macskája megverte Eddie Murphyt

MTI/Index
2011.11.07. 12:16

A Shrek-sorozatból kinőtt Csizmás, a kandúr című 3D animációs film 33 millió dolláros bevétellel került az észak-amerikai mozitoplista élére. Az Antonio Banderas jellegzetes akcentusával megszólaló, Zorro-mániás macska kalandjaira a magyar rajongóknak sajnos decemberig kell várni, ráadásul Selmeczi Roland 2008-as halála miatt Crespo Rodrigo lett az új szinkronhang.

A toplista második helyét a Ben Stiller és Eddie Murphy Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című vígjátéka szerezte meg 25,1 millió dollárral (itthon csütörtöktől láthatjuk), a harmadik 13 millióval a Very Harold & Kumar 3D Christmas lett, aminek egyelőre nincs magyar premieridőpontja. Negyedik a Parajelenségek 3. című low budget horror 8,53 millióval, ötödik a Lopott idő Justin Timberlake-kel és 7,7 millióval.

A Footloose című zenés dráma 4,55 milliót szedett össze Amerikában, Hugh Jackman robotbokszolós családi filmje, a Vasököl 3,4 milliós hétvégi bevételt termelt. Sajnos elég kevesen nézik Johhny Depp Rumnaplóját, amire most csak 2,9 millió dollár értékben adtak el jegyet, és George Clooney drámája, az The Ides of March is a toplista végére szorult 2 millióval (magyarországi premier: január 5). Az utolsó helyet Brad Pitt sportfilmje, a Pénzcsináló csípte el 1,9 millióval.

Amerikában még nem mutatták be Steven Spielberg és Peter Jackson Tintinjét, de a 3D képregényfilm a nemzetközi filmforgalmazásban már 125,3 millió dollárnál jár.