Index Vakbarát Hírportál

Nem árverezik el Michael Jackson halálos ágyát

2011.11.16. 11:10 Módosítva: 2011.11.16. 12:03

Mégsem árverezik el Michael Jackson halálos ágyát - jelentette be a popsztár utolsó lakhelyének tárgyait eladásra kínáló aukciósház kedden. Egy mindeddig ismeretlen Dangerous-koncertfelvétel licitje azonban rekordot dönthet.

A Julien Auction's december 17-én rendez árverést az altató- és nyugtató-túladagolás miatt 2009-ben elhunyt sztár Los Angelesben bérelt házának bútorzatából és egyéb tárgyaiból.

A hatalmas ágy matraca sosem szerepelt a tételek között - mondta el Darren Julien, az aukció szervezője. Most azonban a Jackson-hagyaték kezelőinek és Jackson családjának kívánságára a XV. Lajos korabeli stílusú antik ágy faragott fejrészét is eltávolították a megvásárolható tárgyak listájáról.

Egy londoni árverésen azonban egyéb szenzációra licitálhatnak Jackson rajongói: a popsztár 1993-as koncerturnéjáról készült, korábban be nem mutatott film kerül kalapács alá.

A felvétel a Dangerous-turné 1993. november 26-i argentin koncertjét örökítette meg. Az előadáson Jackson stábja forgatott, de Jacksonnak nem tetszett a produkció, ezért az egyetlen példányt a sofőrjének ajándékozta, aki most áruba bocsátja a "kincset". A londoni székhelyű Fame Bureau árverésszervező szerint megtörténhet, hogy olyan magas áron kel el a film, amilyen magasat popkulturális relikviáért még sohasem fizettek ki.