Index Vakbarát Hírportál

Musical készül a Hal neve Wandából

2011.11.24. 15:01

Ha minden igaz, tényleg musical lesz a Hal neve Wanda című filmből. John Cleese nemrégiben úgy nyilatkozott a chortle.com-nak, hogy megkötötték az üzletet az MGM stúdióval, mely a film jogait birtokolja. A hosszú idő óta tervezett színpadi produkció sokáig úgy tűnt, nem készül el, mivel a stúdió tavaly csődvédelmet kért, így próbálva rendezni 4 millió dolláros adósságát.

„Szörnyű káosz volt az MGM-nél”- mondta Cleese, aki 1988-ban Jamie Lee Curtis és Kevin Kline oldalán játszott a filmben. A történet szerint egy alkalmi tolvajbanda milliókat érő gyémántokkal próbál megszökni, mikor a banda egyik tagját, George-ot elcsípi a rendőrség. A probléma csupán az, hogy egyedül a letartóztatott George tudja, hol van a zsákmány. A három szabadlábon maradt bűnöző elindul, hogy megtalálja a gyémántokat, ám a szajréhoz George ügyvédjén keresztül vezet az út. Wanda megpróbálja elcsábítani az ügyvédet, akit Cleese alakít.

A színész egyébként nem csak főszereplője volt a darabnak, de a forgatókönyv írásában is közreműködött. A színész jelenleg rendezőt keres a musical változathoz. „Egy musicalt összerakni rendkívül időigényes. Valaki azt mondta nekem, az átlag elkészülési idő nyolc év, így türelmesnek kell lennem”- nyilatkozta Cleese.