Index Vakbarát Hírportál

Aragorn mégsem szerepel a Hobbitban

2011.11.25. 11:45

Peter Jackson A Hobbit című mozifilmjében szinte az összes jól ismert Gyűrűk ura szereplő visszatér Középföldére. Ian McKellen, Orlando Bloom, Cate Blanchett és még Elijah Wood is Új-Zélandra utazott, hogy részese legyen az új eposznak. Bár Viggo Mortensent, Aragorn megtestesítőjét egyszer felkeresték a szerep miatt, a színész ezután nem hallott többé a készítőkről, legalábbis ez derül ki a Moviesnak adott intejújából.

„Amikor a producerek felkértek, azt válaszoltam elvállalom a szerepet, ha Aragorn benne lesz a történetben, hiszen Tolkien eredeti Hobbitjában nem szerepel. Úgy gondoltam inkább eljátszom a szerepet, mint hogy valaki mást lássak a mozivásznon ebben a karakterben. Az esetet követően többé nem kerestek fel” - mondta.

Korábban Peter Jackson és Guillermo Del Toro úgy nyilatkoztak, mindent megtesznek, hogy a Gyűrűk ura egyik fő karakterét megjeleníthessék a hobbitokról szóló filmben, mivel a történet szervesen kapcsolódik majd a Gyűrűk urához. Mortesen nem sértődött meg: „A Gyűrűk ura fontos része volt az életemnek, mindig hálás leszek, amiért olyan sok ajtót megnyitott előttem”.