Index Vakbarát Hírportál

Mi lett a Reszkessetek, betörők! kölykeivel?

2011.12.26. 16:18

Elkallódott gyerekszínészek sorozatunkat rendkívüli karácsonyi különkiadással folytatjuk, a thefw.com ugyanis utánanézett, mi lett a Reszkessetek, betörők!-ben a kis Macaulay Culkint, azaz Kevint terrorizáló tinihordával A kereskedelmi tévék ünnepi műsorkínálatának Bud Spencer utáni legnagyobb kedvencét idén december 24-én vetítette le az HBO2, a Reszkessetek, betörők 2!-t pedig december 25-én.

1. Kieran Culkin

Macaulay Culkin 82-es születésű öccse, Kieran Culkin mindkét Reszkessetek, betörők!-ben a főszereplő ütnivaló okostojás unokatestvérét, Fuller McCallistert játszotta, gigantikus SZTK-szemüveggel a fején. Kieran később ugyanúgy színész lett, mint a Culkin-kölykök közül Macaulay és Rory (őt a Jelekben és legutóbb a Sikoly 4-ben láthattuk), Minden jöhet című 2002-es drámáját kifejezetten jónak tartják, három díjat is kapott érte. A Scott Pilgrim mozifilm bukása viszont biztosan nem tett jó a karrierjének (itt ő volt a címszereplő meleg szobatársa). Kieran Culkin 2010 és 2011 között Emma Stone-nal járt.

2. Devin Ratray

Kevin szemétkedős bátyját, a 89-es Playboy Erika Eleniak-fotóira hokizó Buzzt az akkor már veterán gyerekszínésznek számító Devin Ratray alakította mindkét Reszkessetek betörőkben. Alkatilag tökéletesen megfelelt a kicsiket terrotizáló, nagydarab tahónak, így a Kis szörnyetegekben és a Dennis, a komiszban is hasonló karaktert bíztak rá. Később viszont átállt a jó oldalra: Bruce Willis 2009-es Hasonmásában már ő volt a jólelkű, dagi kompjútergeek. Jelenleg épp R.I.P.D. címmel forgat zsarufilmet Kevin Baconnel, Jeff Bridges-szel és Ryan Reynolds-szal.

3. Hillary Wolf

Érdekesen alakult a Kevin nővérét alakító Hillary Wolf pályája a két karácsonyi sikerfilm után: neki ugyanis a 92-es Reszkessetek, betörők! 2 volt az utolsó mozifilmes szerepe. Hillary a gyerekszínészkedést sportkarrierre cserélte: 1996-ban és 2000-ben is az Egyesült Államok színeiben dzsúdózott az olimpián (érmet nem nyert, csak 94-ben, junior kategóriában). Ennek fényében elég vicces lett volna, ha mondjuk a Reszkessetek, betörők! 3-ban őt hagyja otthon a család a Vizes Bandának.

4. Kristin Minter

Kevin tipikus 80-as évekbeli, begöndörített hajú, garbós unokanővérét 1990-ben a 25 éves Kristin Minter játszotta. Ő már ekkor veterán színésznőnek számított az Outsiders című sorozat miatt, és egy felejthető filmes főszerep után (Vanilla Ice nője volt az Ice Baby-ben) maradt is a tévés műfajnál: legtöbben a Vészhelyzet recepciósaként emlékezhetnek rá, de felbukkant egy-egy Helyszínelők-, Kés/alatt- és A mentalista-epizódban is. Plasztikai műtétekkel előbb a szegény ember 13-asává (lásd az IMDb-profilképét), majd egy Angelina Jolie-szájú Rachel Weisszé operáltatta át magát.

5. Macaulay Culkin

Májusi cikkünkben már megírtuk, hogy Culkin felült az elkallódott hollywoodi gyerekszínészek  szokásos szopórollerére: 10 évesen az első, 1990-es betörőszívatásért még csak 100 ezer dollárt kapott, a 92-es Reszkessetek betörők 2-ért viszont 4,5 milliós sztárgázsi járt neki. A 94-es Richie Rich - Rosszcsont beforr főszerepét 8 millióért vállalta el, utána viszont jött a lejtmenet: 14 évesen rászokott a drogokra, és kénytelen volt beperelni a szüleit, akik elsikkasztották a keresetét. 9 év kihagyás után 2003-ban a Party szörnyekkel akart visszatérni a szakmába, de a film megbukott (5 millióba került de csak 742 ezer dollárt termelt), azóta Culkint legfeljebb közepes vígjátékokba hívták (A rosszak jobbak) vagy tévésorozatba (A királyság). 2004-ben gyorshajtás, marihuánafogyasztás és orvosi engedély nélkül birtokolt antidepresszánsok miatt tartóztatták le. 98 és 2000 között Rachel Miner volt a felesége, 2002-től pedig Mila Kunisszal élt, de 2011 januárjában vele is szakított, majd állítólag egy pornószínésznővel vigasztalódott.