Index Vakbarát Hírportál

Mozit nyitnak a Fishing on Orfű szervezői

2012.01.05. 16:27

Öt évre nyerte meg a pécsi artmozi, az Uránia üzemeltetési jogát a Fishing on Orfű fesztivál szervezőinek új vállalkozása.

Az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója, Kálocz Tamás, aki egyben a FOO főszervezője és résztulajdonosa is, azonban nem egy átlagos mozit tervez.  Elmondása szerint az Uránia egy multifunkciós, különleges hely lesz, ahol koncertek, színházi előadások valamint filmvetítések is helyet kapnának. A fiatalabb korosztálynak játszóházat is szerveznének, valamint egy hangulatos kávézó kialakítása is tervben van.

Amellett, hogy hétvégénként többszáz fős koncerthelyszínként működik majd a nagyterem, a hét további napjaiban is megéri majd ellátogatni az Urániába, hiszen a szervezők egyáltalán nem adják fel a hely mozi jellegét.  A tervek szerint itt nem sorszékekből, hanem családias módon, fotelekből és kanapékból nézhetjük majd a művészettel, zenével, vagy akár sporttal kapcsolatos filmeket.

1936-ban épült az Uránia, Pécs két igazi, patinás artmozijának egyike, ami 2011 novembere óta üresen áll. Az új vállalkozásba Kálocz a Fishing on Orfű fesztivált is szervező társaival vágott bele. A tervek szerint az Uránia február közepén-végén nyitja meg kapuit.