Index Vakbarát Hírportál

Meleg, drogos költő lett Harry Potterből

2012.01.25. 16:36

Most már hivatalos: Daniel Radcliffe alakítja Allen Ginsberget, a beatnemzedék egyik legismertebb költőjét az 1944-ben játszódó Kill Your Darlings című thrillerben. "Igen, ez most az egyik aktuális munkám. Hihetetlenül lelkes vagyok, imádom a forgatókönyvet és a fiatal rendezőt,  John Krokidast" - nyilatkozta az MTV-nek a 22 éves sztár, aki azt is megerősítette, hogy a filmben az Olsen-ikrek húga, Elizabeth Olsen, Dane DeHaan és Jack Huston lesznek a partnerei. Utóbbi színész alakítja a drogoktól, alkoholtól és szexuális szabadságtól túlfűtött 50-es évek másik ikonikus amerikai költőjét, Jack Kerouacot. A film azzal a gyilkossággal indít, ami örökre összekovácsolta a botrányos életű Ginsberg-Kerouac-William S. Burroughs-triót.

Azt egyelőre nem tudni, ki kapta meg Burroughs szerepét, a stáblistában ugyanis csak Dane DeHaant tüntették fel Radcliffe-éken kívül: ő lesz Gisnbergék egyik barátja, Lucien Carr, az a tinédzser, aki 1944-ben megkéselte homoszexuális zaklatóját, David Kammerert, a három költő pedig segített neki eltüntetni a hullát és a bizonyítékokat. Burroughs tanácsára később mindannyian feladták magukat a rendőrségen, a bűnrészességgel vádolt Kerouac pedig ekkor ígérte meg barátnőjének, Edie Parkernek, hogy elveszi feleségül, ha kifizeti a 2500 dolláros óvadékot (a lányt Elizabeth Olsen alakítja a filmben).

A korábban már beharangozott kill Your Darlings munkálatai azért indulnak el csak most, mert Radcliffe eddig nem ért rá: tíz hónapon keresztül szerepelt a Broadway-en futó How to Succeed in Business Without Really Trying című színdarabban. (via Hollywood Reporter)