Index Vakbarát Hírportál

Nyugdíjba vonul a leendő Oscar-díjas kutya

2012.01.26. 10:15 Módosítva: 2012.01.26. 10:15

A nap drámai híre, hogy az idei fesztiválszezon, és így az Oscar-díj legnagyobb várományosa, az Artist - A némfilmes egyik főszereplője, Uggie a 10 éves Jack Russell visszavonul. Uggie az IMDb szerint rövid karrierje alatt magabiztos sikereket ért el, hiszen két munkájából az egyik rendkívül emlékezetes volt. Az Artistban a főszereplő Jean Dujardin kutyáját alakítja nem akármilyen felkészültséggel, így nem elhanyagolható szerepe van abban, hogy Michel Hazanavicius rendező ilyen sikeres lett.

A kutya nagyon sokat dolgozott a forgatásokon, amit ennyi idős korában már nehezen bír. A helyét a szakmában Uggie testvére, Dash veheti át, aki már nagyon készül.

Uggie-t az Aranyglóbuszon láthattuk legutóbb közönség előtt. Utolsó fellépése az Arany nyakörv-díjkiosztóján lesz, ahol két jelölést is kapott: Az Artistért és a Vizet az elefántnak című filmekért, bár meglennénk lepve, ha az Oscaron nem bukkanna fel.

Az első alkalommal kiírt Arany nyakörv-díj idei öt jelöltje a két filmmel is versenyző toronymagas esélyes Uggie mellett: Denver a Fifti-fiftiből,a Kezdőkből Cosmo és a Pszichoszingliből Hummer.