Index Vakbarát Hírportál

Spielberg szétválasztja a Vörös-tengert

2012.01.26. 10:56

A héten Oscar-díjra jelölt, korábban már kétszer díjazott Steven Spielberg a hírek szerint újabb óriásprojekt, a Mózes-filmet viheti sikerre. A Gods and Kings című filmet a Warner Bros. gyártja, akik nagyon közel kerültek a megegyezéshez a rendezővel.

A Michael Green és Stuart Hazeldine készítette forgatókönyvet nagyon sokan szeretik és dicsérik, így nem csoda, ha egy nagy nevű rendezőt szerződtetne a stúdió hozzá. A filmet a Robocalypse című munkája után forgatná le Spielberg. Mózes életéből nemcsak az olyan nagy és látványos történeteket emelik ki, mint a kilenc csapás bemutatása, a zsidók Egyiptomból történő kivonulása, a Vörös-tenger szétválasztása, hanem Mózes születésével is foglalkozna, illetve nyilván a tíz parancsolattal is kezdenének valamit.

Spielberg különleges filmprojektjét úgy írták le, mintha a Mel Gibson-féle Rettenthetetlent kereszteznék a Ryan közlegény megmentésével.

A Warner Bros. szeptember óta győzködi a teljesen betáblázott Spielberget, hogy a szabadidejében forgassa már le ezt a filmet 2013. márciusától. Idén két filmjét, a Tintin kalandjait és a Hadak útján című háborús-lovas filmjét mutatták be. A bibliai karakterekre most valamiért nagyon mennek mint a bárányfelhők: Darren Aronofsky Noéról és bárkájáról forgat, Mel Gibson pedig Júdásról.