Index Vakbarát Hírportál

Liam Neeson Kate Beckinsale-nél is jobb

2012.01.30. 12:59 Módosítva: 2012.01.30. 13:58

20 millió dolláros nyitóhétvégével Liam Neeson akciófilmje, a The Grey került az észak-amerikai toplista élére, lenyomva ezzel a vámpírok és a farkasemberek örök harcáról szóló Underworld 4-et is (a filmről egyelőre nem tudni, bemutatják-e Magyarországon). Az ismét fűzőben és szűk latexnadrágban domborító Kate Beckinsale most már csak 12,5 milliót tudott kisajtolni a geekekből (ráadásul a film csak egy kék Mátrix-klón lett), ami a második helyhez volt elég. Az amerikai toplista harmadik helyére a A szingli fejvadász került 11,7 millió dollárral (hazai premier: február 2).

A George Lucas producerkedésével elkészült második világháborús film, a Red Tails most már csak 10,4 millió dollárt tudott összekaparni az amerikai pénztáraknál (a magyarországi premier időpontja itt sem ismert). Sam Worthington és Elizabeth Banks Borotvaélen című thrillere 8,3 millióval nyitott a hétvégén, ami hatalmas csalódást a filmet gyártó Summit Entertainment stúdió számára (magyar premier: február 2.).

7,1 millióval hatodik helyen zárta a hétvégét a Tom Hanks és Sandra Bullock főszereplésével készült Rém hangosan és irtó közel, hetedik az Utódok George Clooneyval és 6,55 millióval (mi csak február közepén láthatjuk), 6,53 millió dollárt szedett össze a Csempészek című film Kate Beckinsale és Mark Wahlberg főszereplésével (magyar premier március 22-én), 5,34 millióval kilencedik a Szépség és a szörnyeteg 3D, az utolsó pedig az új Soderbergh-film, A bűn hálójában lett Michael Fassbenderrel és Ewan McGregorral, amire mindössze 4 millió dollár értékben váltottak jegyet (mi csak március 1-től láthatjuk).