Index Vakbarát Hírportál

A Kodak eltűnne az Oscar-gálákról

2012.02.02. 16:39

A becsődölt Kodakminden dollárra elkezdett figyelni, most az Oscar-gálának helyet adó Kodak Theater nevéből tűnnének el, hogy spóroljanak. A Kodak még 2000-ben állapodott meg a Hollywood & Highland bevásárlóközponttal arról, hogy ők adják annak a helynek nevét, ahol 2002 óta megrendezik az Oscar-díjátadót. Az Estman Kodak 75 millió dollárt fizetett azért, hogy a Kodak nevet felvegye a hely.

A Kodak január közepén kért csődvédelmet, majd most a bevásárlóközpontot tulajdonló CIM Groupot kereste meg, hogy bontsák fel a szerződésüket. A vállalat igazgatótanácsa korábban azt közölte, hogy sikerült 950 millió dollár kölcsönt szereznie a Citigrouptól másfél évre. A hitel segíteni fog az üzletmenetben a cég átszervezése közben.

Még az is előfordulhat, hogy új helyszínt keresnek majd az Oscarnak mert a 2013-as gála után nem biztos, hogy meghosszabbítják a az épület tulajdonosával, a CIM Grouppal a szerződést. Az Akadémia ezt decemberben jelezte, viszont döntés csak a következő hónapokban születhet a kérdésben. Egy új otthona lehet az eseménynek, a Nokia Theatre, ami az AEG Group holdudvarába tartozik, de értékelhető tárgyalások nem indultak. a Kodak Theatre-t az Oscar-gálák igényeinek tudatában tervezte meg David Rockwell. 3400 ember fér be, az egyik legnagyobb színpaddal rendelkezik.