Index Vakbarát Hírportál

Alakul az új Rómeó és Júlia-film

2012.02.03. 10:14

A Homeland című, Arany Glóbusz-díjas tévésorozat főszereplője, Damian Lewis is csatlakozott az Olaszországban forgó új Rómeó és Júlia-adaptációhoz. Shakespeare kalsszikusát eddig minimum 36 filmben dolgozták fel, a szöveghű verziótól a Lonardo DiCaprio főszereplésével készült modern változatig. A most készülő verziót Julian Fellowes (Gosford Park) dolgozta át, és egy Carlo Carlei nevű olasz rendező készíti, aki 1993-ban az Egy ártatlan futás című filmjével vált ismertté.

A szereposztás egyébként parádés: Lewis (Lord Capulet) mellett Natascha McElhone (Lady Capulet), Stellan Skarsgard (Verona hercege), Lesley Manville (A dada), Paul Giamatti (Laurence barát), Ed Westwick (Tybalt), Christian Cooke (Mercutio), Tomas Arana (Lord Montague) és Laura Morante (Lady Montague) látható majd benne, a két főszerepet pedig a Félszeműért Oscar-díjra jelölt Hailee Steinfeld és Douglas Booth kapta meg.

Fellowes a Hollywood Reporternek azt nyilatkozta, hogy a film Franco Zeffirelli 1968-ban készült klasszikusénak nyomdonakin halad majd. "Úgy éreztük, ideje egy igazi, kosztümös változatot elkészíteni, ami nem Ohio államban játszódik, hanem Veronában. Klasszikus szerelmi tragédiát forgatunk belőle, de bizonyos változtatásokkal, hogy a mai fiatalokat is érdekelhesse. Ha valaki úgy áll majd fel utána, hogy úgy érzi, egy igazi Shakespeare-darabot látott, akkor leszek elégedett."

A változtatások elsősorban az eredeti mű hosszát érintik, hiszen a filmet mindenképen két órás játékidő alatt igyekeznek tartani. Fellowes a darabba nem nyúlt bele, és a rendezővel együtt ragaszkodott ahhoz, hogy a főszerepet fiatal színészek kapják meg. Steinfeld idén tölti 16., Booth pedig huszadik életévét.