Index Vakbarát Hírportál

Az új Bourne jobb mint az eredeti

2012.02.09. 12:59 Módosítva: 2012.02.09. 13:57

Sorozatot gyártani Hollywoodban rendkívül nehéz dolog, mindig új szívet kell adni neki, ha már a régi nem annyira nagy lelkesedéssel dobog. Matt Damon mindent kihozott az európai városokon átszáguldozó, önmagára nem emlékező szuperügynökből, Jason Bourne-ból, viszont végig sok pénzt hozott a stúdiónak. Elkészült a film első előzetese.

A gyártó folytatja a sorozatot az eddigi Bourne-ok forgatókönyvét író, valamint a Michel Claytont és a Kettős játékot rendezőként jegyző Tony Gilroy iráyításával, bár Bourne nélkül, a helyére a kétszer Oscar-díjra jelölt (A bombák földjén, a Tolvajok városa) Jeremy Renner került.

Az előzetesben a szétvert fejű embert, Aaron Crosst látjuk, aki felvételt nyer a különleges programba. Az elképesztően kemény és pörgős trailerben verekszik ököllel és poroltóval, fel sem merül, hogy ne tudna bárkit megölni. A virtuális szerkesztőségben ez a párbeszéd játszódott le: "Kurva jó, Renner keményebb és tökösebb, mint Matt Damon és a feltökösített Batman együtt", amire érkezett a gyors válasz, hogy "überkirály, Rennerről még el is hiszem, hogy bárkinek leszakítja a fejét".

A színészgárda tovább is remek, az előző részből újra itt van Joan Allen és David Strathairn, az ellenséget Edward Norton alakítja, de feltűnik Rachel Weisz is.

A Bourne Legacyt augusztus 3-án mutatják be Amerikában, a hazai bemutatóról még nem lehet tudni.